Pietre semipretioase - Carneol




Nu am mai scris de ceva timp despre pietrele semipretioase. Pentru ca si ele ma ajuta la desavarsirea creatiilor mele, iata ce am gasit despre Carneol:



 Piatra sacra a tibetanilor si egiptenilor. Egiptenii spuneau ca aduce pace si armonie, alunga depresia, ajuta in vindecare, sporeste curajul si dezvolta energiile sexuale. In sec. 18 se spunea ca aduce noroc si protectie. In sec. XIX se spunea ca da curaj celor care trebuie sa vorbeasca. Profetul Mohhamed si Napoleon purtau carneol. Marii regi au fost inmormantati alaturi de pietre de carneol.  Egiptenii foloseau mult aceasta piatra si este totodata o piatra des utilizata in obiecte de cult budiste.

 Caracteristici:
Culori: rosu inchis spre portocaliu-caramiziu, semi-transparent, neuniform colorat. Asezat la soare, isi schimba culoarea spre maro si rosu inchis.

-Este o piatra a norocului, succesului, prosperitatii, a iubirii pasionale; o piatra energetica, foarte stimulativa in orice plan al vietii, il face pe purtator sa ia initativa si sa actioneze; o piatra a fraternitatii si intelegerii intre oameni. Este PIATRA ACTORILOR.
Protejeaza: impotriva energiilor negative, a atacurilor psihice, a indiviei, furiei, gandurilor negative.
Confera: chef de viata si de actiune, o stare de buna dispozitie si de bine general, il face pe purtator sa se simta bine, sa rada, sa se bucure de viata, incredere de sine, calm, echilibru mental.
Recomandat celor cu: activitati in lumea teatrului.
Stimuleaza: energia fizica, circulatia sangelui, succesul in afaceri, pasiunea, motivatia, increderea, memoria, concentrarea, energia, inspiratia, indrazneala, creativitatea, initiativa, dorinta de a reusi, contactele inter-umane, comunicarea si vorbirea in fata publicului.
Scoate la lumina talentele nedescoperite ale fiecaruia.
Deschide accesul spre vietile anterioare.
Scade: invidia, furia, frica, tristetea, apatia, lenea, pasivitatea, frica de moarte, depresia, ostilitatea, adversitatea, ura, indoiala, gandirea negativa, blocajele psihice sau mentale de orice fel.
Ajuta la: atingerea telurilor personale, bun pentru regresii karmice si intelegerea vietilor anterioare, atingerea succesului in afaceri si cariera.
Purifica celelalte pietre langa care este purtat. 


Benefica in special pentru nativii zodiilor:  Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Scorpion.

Sursa: http://acvaria.com/carneol.php?p=cristale



Comentarii

Postări populare